• Barão de Vilar Ruby Port Reserve
Portugal, Porto

Barão de Vilar Ruby Port Reserve

Ce porto Ruby de la célèbre entreprise familiale séculaire Barão de Vilar possède une robe rouge foncé aux éclats violets, qui trahit sa jeunesse fruitée. Cette réserve Ruby surprend par son élevage en fûts de bois de « seulement » 48 mois. Résultat ? Un porto très doux, chaud et riche dominé par les fruits mûrs.

 • Cépage
  Tinta Barroca, Tinta Cao, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
 • Origine
  Portugal, Porto
Prix normal 15,99 Prix spécial 11,99
En stock. Pour toute commande passée un jour ouvré avant 14:00, vous serez livré le lendemain
bouteilles
Sauvegarder
 • Degustation à l'aveugle.
 • Satisfait ou remboursé.
 • Économisez avec Bourse du Vin Plus.
  Devenez client Bourse du Vin Plus et profitez de la livraison toujours gratuite à partir de 6 bouteilles.
Note de dégustation
Specifications
Commentaires
Note de dégustation

Volzoete en uitbundige Ruby Port Reserve

Prachtige Ruby Port Reserve van het bekende familiebedrijf Barão de Vilar. Deze Port heeft een donkerrode kleur met aan de rand van het glas paarse tinten. Ruby Ports rijpen niet of minder lang op hout dan Tawny Port en zijn daarom met fruit gedomineerd. Volzoet, warm en uitbundig met een rijke, romige en zoete geur en hinten van karamel. Volle, ronde en zoete smaak, met nuances van fruit, karamel, rozijnen en vanille. Lange, intens zachte afdronk.
 • Stilton
 • Fromage vieux
 • Parmesan
Specifications
Type de vinPorto
PaysPortugal
CépageTinta Barroca, Tinta Cao, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
RégionPorto
La teneur en alcool20.00
Elevé en fûts de chêne48
Température de service19
A boire à partir deDéjà buvable
A boire avant2030
AllergènesContient des sulfites
FermetureBouchon
EAN5605570000000
Réf.58318
Medals
 • Barão de Vilar Ruby Port Reserve
Commentaires
Barão de Vilar Ruby Port Reserve
Ruby Port

Een Ruby Port is een blend van verschillende jaargangen, gemiddeld 3 tot 5 jaar oud. Dit om elk jaar een herkenbare huisstijl op de markt te kunnen brengen. Omdat ze relatief jong zijn, gaat het om fruitige, en wat minder complexe Port dan bijvoorbeeld een Tawny. Daarnaast rijpt een Ruby op grotere houten vaten dan een Tawny, waardoor deze relatief minder contact met het hout heeft. Hierdoor ontstaat de fruitige, jonge stijl. Ook kan men ervoor kiezen dat een Ruby Port rijpt op roestvrijstalen vaten in plaats van eikenhout, zodat het fruitige karakter nog nadrukkelijker naar voren komt.

Familiebedrijf Barão de Vilar

Barão (Baron) de Vilar is een oude titel, die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en de ontwikkeling van Douro en worden gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron (Fernando van Zeller) om de titel te laten registreren voor portwijn en enkele andere Portugese topwijnen, om zo de familie-traditie te bestendigen en zo ontstond het huis Barão de Vilar.

De familie Zeller heeft haar wortelen al verbonden aan de wijn business sinds de 17e eeuw, er werden in deze tijd reeds record gevestigd door de handelaren Jorge Fernandes en zijn schoonzoon Franciso da Silva Moura, voorouders van de Portugese tak van de familie Zeller. De familie is verknocht aan de handel in Port en Douro en heeft een 14 generaties tellende kennis van de prachtigste port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn zij in staat de prachtigste porten te maken die al vele eerbiedige jaren op vat hebben gerijpt.

Envie de compléter votre panier?

Nous sommes ravis de vous revoir ! Votre panier contient encore quelques bouteilles de votre précédente visite. Voulez-vous les ajouter à votre commande en cours?

Back to top