• Finca-del-Marquesado-Gran-Reserva-Rioja-DOCa
  • Finca-del-Marquesado-Gran-Reserva-Rioja-DOCa
  • Finca-del-Marquesado-Gran-Reserva-Rioja-DOCa
2009 | Espagne, Rioja

Finca del Marquesado Gran Reserva Rioja DOCa

Wat ons betreft is dit de ultieme wijn uit Rioja! Deze unieke 9 jaar oude Gran Reserva, heeft maar liefst 26 maanden rijping ondergaan in eikenhouten vaten en vervolgens nog 6 jaar op fles voordat het de Bodega van Valdemar mocht verlaten. Al meer dan 125 jaar maakt Bodegas Valdemar Spaanse wijnen van uitzonderlijk hoge kwaliteit en deze wijn is werkelijk verbluffend! Zeer recentelijk werd deze kwaliteit nog maar weer eens bevestigd door een schitterende gouden medaille van Mundus Vini 2018!

16,98
Épuisé
  • Livraison gratuite à partir de 35 €
  • Retour gratuit
  • Satisfait ou remboursé
Cépage: Garnacha, Graciano, Tempranillo
Goût: Sec et puissant Plus à propos du goût
Note de dégustation
Plats
Specifications
Commentaires
Note de dégustation

Unieke 9 jaar oude Gran Reserva

Een Rioja met een formidabele en klassieke complexe smaak waarvan de smaakpapillen spontaan een enorme vreugdedans zullen gaan doen. Rijp zwart fruit, specerijen, balsamico en vanille typeren de schitterende volle smaak van deze wijn. Maar liefst 26 maanden lang hebben de aroma’s zich optimaal kunnen ontwikkelen op de Amerikaanse (75%) en Franse (25%) eikenhouten vaten. Hierdoor is de wijn perfect in balans, zijn de tannines fluweelzacht geworden en is het lang nagenieten van de intense lange afdronk.

Doordat deze sensationele Rioja reeds een aantal jaren in de fles gerijpt heeft, is het aan te raden om deze wijn minimaal een uur voor gebruik de fles te decanteren (voorzichtig overgieten in een karaf), of deze heel voorzichtig in te schenken.
Plats

Les conseils de dégustation ne sont pas encore disponibles.

Nous les préparons consciencieusement afin vous proposer les meilleurs conseils.

Specifications
Acidité5,49 g/Liter
La teneur en alcool14.00 %
AllergènesContient des sulfites
FermetureCork
RégionRioja
Température de service16-18 °C
Platsviande grillée
restsuiker-suikergehalte2,1
A boire à partir deDéjà buvable
A boire avant2025
Elevé en fûts de chêne26
EAN8412619001194
Réf.620779
typeVin Rouge
GoûtSec et puissant
CépageGraciano, Tempranillo, Garnacha
PaysEspagne
Millésime2009
Medals
  • Finca-del-Marquesado-Gran-Reserva-Rioja-DOCa
  • Finca-del-Marquesado-Gran-Reserva-Rioja-DOCa
  • Finca-del-Marquesado-Gran-Reserva-Rioja-DOCa
  • Finca-del-Marquesado-Gran-Reserva-Rioja-DOCa
Commentaires
Rédigez votre propre commentaire
Seuls les utilisateurs enregistrés peuvent écrire des commentaires. S’il vous plaît Connectez-vous ou créez un compte
Finca-del-Marquesado-Gran-Reserva-Rioja-DOCa
Bodegas Conde Valdemar

Deze prachtige Rioja Gran Reserva is afkomstig van Bodegas Valdemar. Een Bodega met een bijzonder rijke geschiedenis van maar liefst 125 jaar en een echt familiebedrijf waarvan de 5e generatie momenteel al aan het roer staat. De familie heeft een zeer talentvol team om zich heen verzameld die met z’n allen werkzaam zijn in de eigen wijngaarden en de wijnmakerij.  Sinds 1985 worden zij deskundig bijgestaan door niemand minder dan Jesus Martinez Bujanda, van de gepassioneerd en zeer gerespecteerde wijnmakers familie Martinez Bujanda uit Rioja. Jesus Martinez Bujanda wordt dan ook alom geroemd in de Spaanse wijnwereld. Al bij de oprichting van de Bodega zag de familie in dat wanneer je kwaliteitswijnen wilt maken je moet zoeken naar het perfecte terroir. De filosofie van de familie is dan ook dat het zorgvuldig en liefdevol werken met hun eigen wijngaarden de grote sleutel is tot het ontstaan van succesvolle Spaanse kwaliteitswijnen. Spaanse grootheden die elk jaar weer worden beloond met internationale lovende beoordelingen en fantastische medailles.

Rioja Gran Reserva

In de Regio Rioja zijn er verschillende kwaliteitsniveaus. Joven, Crianza, Reserva en Gran Reserva. Op de etiketten zijn deze termen terug te vinden. Gran Reserva’s moeten het langst wachten voor ze op de markt gebracht worden. Zo dient de wijn ten minste 24 maanden op hout te rijpen en vervolgens nog eens 36 op fles. Witte Gran Reserva’s zijn zeer zeldzaam.

Deze wijnen moeten zes maanden op vat rijpen en 42 maanden op fles doorbrengen en worden dan ook tot één van de grootste wijnen ter wereld gerekend. Deze Top Rioja’s worden gerijpt op houtenvaten van wel 225 liter. Deze noemt men Barricas. Om de herkomst te kunnen garanderen moet de botteling in eigen regio plaatsvinden.

Back to top