Tr
 • Landgraf - Riesling Holle Trocken Lagenweine QW
 • Landgraf - Riesling Holle Trocken Lagenweine QW
2014 | Allemagne, Hesse-Rhénane

Landgraf - Riesling Holle Trocken Lagenweine QW

Uit Rheinhessen hebben wij een wijn van het landgoed Landgraf voor u geselecteerd. Een Riesling uit de Saulheimer hel. Lagenweine wijnen komen uit geselecteerde en zeer speciale wijngaarden en zijn in de hiërarchie, van de kwaliteit van Rheinhessen wijnen, aan de top. Voor Andre Landgraf zijn zij de schatten van exclusief genot. De wijnen zijn het resultaat van intensief handwerk en onderhoud aan de wijngaarden. Ze zijn puur, vol van karakter, strak gestructureerd en gekenmerkt door een opvallende bodem mineraliteit.

 • Goût
  Sec et puissant
 • Cépage
  Riesling
 • Origine
  Allemagne, Hesse-Rhénane
Prix normal 18,99 Prix spécial 14,99
89,94 (Par boîte de 6)
Épuisé
 • Dégustation à l'aveugle.
 • Satisfait ou remboursé.
 • Économisez avec Bourse du Vin Plus.
  Devenez client Bourse du Vin Plus et profitez de la livraison toujours gratuite à partir de 6 bouteilles.
Note de dégustation
Spécifications
Commentaires
Note de dégustation

Krachtige en complexe Riesling uit de Saulheimer hel

De Riesling uit de Saulheimer hel heeft een mooie, diepe goudgele kleur. Uit het glas stuift een geur van geel fruit en sappige druiven, begeleid door een zoute mineraliteit. De smaak is krachtig en complex, met fruitige indrukken. De afdronk is indrukwekkend lang en intens. Exclusief genieten!
Spécifications
Type de vinVin Blanc
PaysAllemagne
CépageRiesling
RégionHesse-Rhénane
GoûtSec et puissant
Millésime2014
La teneur en alcool13 %
Elevé en fûts de chêne8
ClassificationQW Rheinhessen
Température de service8-10 °C
A boire à partir deDéjà buvable
A boire avant2022
AllergènesSulfites
FermetureBouchon
EAN4260153080205
Réf.590484
Medals
 • Landgraf - Riesling Holle Trocken Lagenweine QW
 • Landgraf - Riesling Holle Trocken Lagenweine QW
Commentaires
Landgraf - Riesling Holle Trocken Lagenweine QW
Weingut Landgraf 

Weingut Landgraf is een Duits familiehuis met een eigen familietraditie die hoog in het vaandel staat. Gelegen in het plaatsje Saulheim, ten zuidwesten van Mainz. Al sinds 1752 zijn ze werkzaam in de wijnbouw, waarbij de druiven altijd aan een wijnbouwcoöperatie werden geleverd. Echter wijnmaker Bernd Landgraf en zijn vrouw Johanna besloten in 1970 de touwtjes zelf in handen te nemen om mooie en goede kwaliteitswijnen te creëren. Uiteindelijk gaven ze de akkerbouw en veeteelt op om al hun tijd en passie in de wijngaarden te kunnen steken. Tegenwoordig staat het wijnhuis onder de leiding van zoon Andre en zijn vrouw Katrin. Beiden zijn overtuigd van natuurlijke teeltmethodes, daarom werd in 2007 de overstap gemaakt naar biologische teelt. Een groot succes dat nog bevestigd wordt door meerdere bekroningen en beoordelingen in de Franse wijngids Gault-Millau en de Duitse wijngids Eichelmann. Volgens de familie geven de wijnen perfect hun werkwijze, karakter en traditie af, door het indrukwekkende smaakpalet wat er iedere keer weer ontstaat. Andre Landgraf doet geen concessies voor wat betreft de kwaliteit van zijn wijnen en dat proef je. In hun wijngaarden vinden we veel witte druiven (35% Riesling, Burgunder,Silvaner) maar ook enkele rode druiven (Spätburgunder, Portugieser) ontbreken hier niet.

Riesling

Riesling is één van de beste druivenrassen ter wereld. Het is een klassiek en uitgesproken druivenras die vooral in Duitsland veel staat aangeplant. Deze nobele witte druif vertegenwoordigt dan ook als geen ander de Duitse wijncultuur. De beste Riesling staat aangeplant in de regio Pfalz. Hoewel Riesling veelvuldig staat aangeplant is het voor de wijnboeren geen gemakkelijke druif om te verzorgen en ook het vinificatieproces is een grote uitdaging. Het is een langzaam rijpend ras en stelt hoge eisen aan de ligging van de wijngaard. De typische Riesling heeft een bleekgele of groengele kleur en geuren van perzik of appel overheersen. De smaak wordt gekenmerkt door fruit en duidelijke frisse zuren.

Envie de compléter votre panier?

Nous sommes ravis de vous revoir ! Votre panier contient encore quelques bouteilles de votre précédente visite. Voulez-vous les ajouter à votre commande en cours?

Back to top