2018 | Autriche, Kamptal

Waldschütz Riesling Classic Kamptal

Composé à 100 % de Riesling provenant de l'une des régions vinicoles les plus prestigieuses d'Autriche, le Kamptal, ce vin très raffiné possède son propre style. Frais, juteux et bien équilibré, il développera encore de meilleurs arômes si vous le laissez se reposer. Mais serez-vous suffisamment patient ?

Prix normal 12,98 Prix spécial 8,99
Votre réduction
En stock. Pour toute commande passée un jour ouvré avant 14:00, vous serez livré le lendemain
bouteilles
Sauvegarder
  • Livraison gratuite à partir de 35 €
  • Retour gratuit
  • Satisfait ou remboursé
Cépage: Riesling
Goût: Sec et puissant Plus à propos du goût
Note de dégustation
Plats
Specifications
Commentaires
Note de dégustation

Sublieme Riesling uit Oostenrijk

Zeer verfijnd en friszuiver met een geheel eigen stijl in zijn geur en smaak. Deze wijn blinkt uit in de geuren van abrikozen, perzikken en kruiden. Smaakvol, fris en sappig met een mooie balans in de frisse zuren en een lange fruitige afdronk met een kruidig vleugje.
Plats

Les conseils de dégustation ne sont pas encore disponibles.

Nous les préparons consciencieusement afin vous proposer les meilleurs conseils.

Specifications
ProductnaamWaldschütz Riesling Classic Kamptal
typeVin Blanc
PaysAutriche
CépageRiesling
RégionKamptal
GoûtSec et puissant
La teneur en alcool12.50
Millésime2018
Température de service8-10 °C
A boire à partir deDéjà buvable
A boire avant2022
AllergènesContient des sulfites
FermetureBouchon à vis
Acidité6,6
Teneur en sucre 2,7
EAN9120016182666
Réf.720028
Commentaires
Rédigez votre propre commentaire
Seuls les utilisateurs enregistrés peuvent écrire des commentaires. S’il vous plaît Connectez-vous ou créez un compte
Waldschütz-Riesling-Classic-Kamptal
Weinhof Waldschütz

Deze prachtige Riesling is afkomstig van Weinhof Waldschütz. Een prachtig wijnhuis waar Anton en Elfriede Waldschütz, familietraditie en ervaringen zeer hoog in het vaandel houden. Sinds 1992 zorgen zij met veel liefde, toewijding en een brede glimlach voor schitterende Oostenrijkse kwaliteitswijnen. Door veel aandacht te besteden aan de natuur, het milieu en het handmatig oogsten weten zij elk jaar van iedere druif weer een wijn te maken die zichtzelf overtreft in zijn smaak en persoonlijkheid. De wijngaarden bevinden zich ook nog eens op de meest zonnige hellingen van de bekende prestigieuze Oostenrijkse wijngebieden Kamptal en Wagram. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om prachtige en karakteristieke Oostenrijkse wijnen te creëren.

Riesling

Riesling is één van de beste druivenrassen ter wereld. Het is een klassiek en uitgesproken druivenras die vooral in Duitsland veel staat aangeplant. Maar ook in Oostenwijk is de Riesling de laatste jaren uitgegroeid tot een wereldberoemd druivenras. De beste Riesling staat hier aangeplant in Wachau (uit het Krems-, Kamp- en Traisental), waar ook deze sublieme Riesling van Weinhof Waldschütz vandaan komt. Hoewel Riesling veelvuldig staat aangeplant is het voor de wijnboeren geen gemakkelijke druif om te verzorgen en ook het vinificatieproces is een grote uitdaging. Het is een langzaam rijpend ras en stelt hoge eisen aan de ligging van de wijngaard. De typische Riesling heeft een bleekgele of groengele kleur en geuren van perzik, abrikoos of appel overheersen. De smaak wordt gekenmerkt door fruit en duidelijke frisse zuren.

Back to top