Cava Brut

Filtrer par

2 articles

par page
Par ordre décroissant
    • Casa-Safra-Cava-Brut
    • Casa-Safra-Cava-Brut
    • Casa-Safra-Cava-Brut
    Casa safra cava brut
    Espagne

    Doté d'une robe jaune paille, ce pur Cava Brut pétillant de Casa Safra possède une bouche fraîche et fruitée, ainsi qu'une fine mousse élégante. Ce vin multimédaillé a notamment été récompensé d'une médaille d'or bien méritée au Mundus Vini 2018 ! Un savoureux Cava pétillant à la longue finale picotante.

    Goût:Pétillant et frais
    Cépage:Macabeo, Perellada, Xarel-lo
    Satisfait ou remboursé
    Prix normal 10,99 Prix spécial 7,79
    Votre réduction
    bouteilles
    En stock. Pour toute commande passée un jour ouvré avant 14:00, vous serez livré le lendemain
    • Casa-Safra-Cava-Brut-Rosado
    • Casa-Safra-Cava-Brut-Rosado
    Casa Safra Cava Brut Rosado
    Espagne

    Depuis de nombreuses années vous trouvez dans notre assortiment les vins de Casa Safra. Nous sommes très fiers aujourd'hui, de pouvoir ajouter à cette liste deux Cavas pétillants et plein de soleil. Cette année, ce Cava pétillant de Casa Safra, de couleur rose vif, a été récompensé d'or pendant le Berliner Wein Trophy 2014 ! Un Cava rosé superbe avec une belle mousse fraîche et raffinée.

    Goût:Pétillant et frais
    Cépage:Garnacha, Trepat, Xarel-lo
    Satisfait ou remboursé
    10,99
    bouteilles
    En stock. Pour toute commande passée un jour ouvré avant 14:00, vous serez livré le lendemain

2 articles

par page
Par ordre décroissant

Cava is een Spaanse mousserende wijn die voornamelijk wordt gemaakt in de provincie Penedès. De wijn maakt gebruik van een vergelijkbaar kwaliteitsniveau als Champagne, maar wordt gemaakt van de inheemse Spaanse druivensoorten Macabeo, Xarel-lo en Parellada.

Macabeo is een witte druivensoort die elegantie toevoegt en de basis is van de meeste Cava’s. Parellade is ook een witte druif en wordt gebruikt om de wijn meer body te geven en nootachtige tonen toe te voegen. Xarel-lo, de derde witte druif op rij, draagt voornamelijk bij aan de frisheid van de uiteindelijke wijn. Wanneer een rosé Cava wordt gemaakt wordt hier ook Garnacha of Monastrell aan toegevoegd om de Cava zijn roze kleur te geven.

Wat is Cava Brut?

Brut is een aanduiding van zoetheid, of juist het ontbreken ervan. Om Cava te maken moet na de tweede gisting het dode gist worden verwijderd. Wanneer dit wordt gedaan verdwijnt er een klein beetje wijn uit de fles. Dit wordt aangevuld met de zogenaamde liquer d’expedition, waar niet alleen gewone wijn maar ook suiker in zit. Afhankelijk van de hoeveelheid suiker zijn er zeven aanduidingen van zoetheid in de wijn. Wanneer er Cava brut op de fles staat betekent dit dat er 6 tot 15 gram suiker per liter in de wijn te vinden is. Extra brut betekent dat er niet meer dan 6 gram suiker per liter aanwezig is en bij Brut nature is er geen enkele suikerkorrel toegevoegd. Van laag naar hoog zijn Brut nature, Extra Brut en Brut de minst zoete Cava’s op de markt. Ook is er nog Extra seco, Seco, Semi-seco en Dulce, waarvan er bij Dulce meer dan 50 gram suiker per liter aanwezig is.

 

Back to top