Uruguay

Filtrer par

2 articles

par page
Par ordre croissant
  • Antigua-Bodega-Stagnari-Pedregal-Tannat---Merlot---Cabernet-Sauvignon
  Antigua-Bodega-Stagnari-Pedregal-Tannat-Merlot-Cabernet-Sauvignon
  2015 | Uruguay

  Ce splendide exemplaire d'Uruguay provient de l'Antigua Bodega Stagnari, une maison vinicole traditionnelle dirigée depuis cinq générations par une famille dévouée. Grâce au terroir unique, cette maison parvient à produire des vins séduisants. À l'instar de ce fleuron élevé en fûts de bois, noté de 90 points !

  Goût:Plein et puissant
  Cépage:Cabernet Sauvignon, Merlot, Tannat
  Satisfait ou remboursé
  18,99
  bouteilles
  En stock. Pour toute commande passée un jour ouvré avant 14:00, vous serez livré le lendemain
  • Antigua-Bodega-Stagnari-Pedregal-Tannat-Roble
  Antigua-Bodega-Stagnari-Pedregal-Tannat-Roble
  2015 | Uruguay

  Ce délicieux vin élevé en fûts provient de l'Antigua Bodega Stragnari, une maison traditionnelle qui produit depuis cinq générations de séduisants vins alliant charme et finesse. Grâce à ce Tannat Roble, composé du cépage national de l'Uruguay, goûtez aux saveurs classiques de ce pays.

  Goût:Plein et puissant
  Cépage:Tannat
  Satisfait ou remboursé
  15,99
  bouteilles
  En stock. Pour toute commande passée un jour ouvré avant 14:00, vous serez livré le lendemain

2 articles

par page
Par ordre croissant

Wijn uit Uruguay

Met haar kilometers prachtige stranden, uitgestrekte glooiende landschappen en diverse wijnregio’s met wel meer dan tweehonderd wijnhuizen is Uruguay een van de verborgen parels van Zuid-Amerika. Dankzij de nabijgelegen Atlantische Oceaan worden de groeiomstandigheden van Uruguay vaak vergeleken met die van de Bordeaux.

De wijnindustrie van Uruguay begon in 1870 toen de Tannatdruif, afkomstig uit de Madiran-regio in Frankrijk, werd geïntroduceerd door Baskische immigranten. Door zich perfect aan te passen aan het klimaat en de bodem, is de Tannatdruif de bekendste druif van Uruguay geworden. Van de druif worden rijke, volle rode wijnen met aroma’s en smaken van donker fruit en specerijen gemaakt. De Tannat-wijnen uit Uruguay zijn echter zachter en toegankelijker dan hun Franse tegenhangers. Dit komt door het warmere klimaat en de technieken die tijdens het maken van de wijn worden gebruikt.

Wijngebieden Uruguay

De regio Canelones is de thuisbasis van de meeste wijngaarden van het land en wordt beschouwd als de belangrijkste wijnbouwregio in Uruguay. De kalkrijke bodems in combinatie met het warme klimaat zorgen voor wijnen met een gebalanceerd alcohol- en zuurgehalte. Andere wijnregio’s zijn Colonia, Maldonado, Salto en Rivera. Stuk voor stuk unieke regio’s met een diversiteit aan terroirs en wijnstijlen.

Uruguayaanse wijn kopen

Bij Wijnvoordeel bieden we u graag de mooiste wijnen tegen de beste prijzen. Ook wijn uit Uruguay kunt u voordelig bij ons kopen. Bestel al uw Uruguayaanse wijnen voordelig bij Wijnvoordeel.

Back to top